Salutări tuturor, mai puțin celor înverșunați să se taie, dar nu de la ei, doar de la alţii.
Cel de-al 45-lea și al 47-lea președinte american, Donald Trump, a lansat încă un parfum - „Victory 45-47”, pentru oameni care vor să miroasă a victorie, forță și succes. O sticlă se vinde cu 249 de dolari și Trump dă asigurări că e un parfum de calitate, care ține toată ziua. Dacă doriți unul care ține toată noaptea, vă recomandăm „Victory 1 Night” de la Mircea Geoană.
800.000 de oameni au defilat în weekend la Parada LGBT din Ciudad de Mexico şi peste 100.000 la Budapesta. Din fericire la noi totul a rămas în limita normalității peste weekend, au defilat doar oameni cărora li s-au tăiat veniturile.
Mugur Mihăescu (AUR) pretinde că nu ştia că încasează și bani de chirie în „acea diurnă” de la Parlament, deși indemnizația de chirie se obține doar în urma unei cereri depuse de parlamentar. Chiar dacă lumea râde acum de el, Mihăescu a fost totuși un actor admirabil, fiindcă nu e deloc uşor să joci personaje cu mult mai inteligente decât tine.
George Simion a povestit că a lipit afişe pentru Nicuşor Dan în 2012, însă cel mai mult a reușit să-l ajute anul ăsta, când a candidat împotriva lui la prezidenţiale.
De astăzi se scumpeşte curentul, o ştire de interes doar pentru cei care cred că există curent, ca să poată să închidă repede un geam.
CINE V-A SONDAT AICI?
ŞI ACUM, ŞTIRILE!
🟠 Directorul Aeroportului din Cluj vrea să investească într-o spălătorie auto pentru pasageri şi angajaţi care ar diversifica serviciile şi ar aduce 300.000 de euro în contul Aeroportului. E o idee foarte bună, poate așa reușesc să facă și interiorul la Wizz-urile alea.
🟠 Analistul economic Andrei Caramitru propune ca judeţul Sălaj să fie absorbit de Cluj pentru a reduce aparatul bugetar. Nu suntem de acord, preferăm ca șoferii din Sălaj să-și păstreze numerele de înmatriculare ca să-i vedem din timp și să-i putem feri mai ușor în trafic.
🟠 O femeie a fost bătută în Parcul Rozelor, ziua în amiaza mare, de un tătic care i-a făcut o demonstraţie în direct fiului său şi celorlalţi copii de cum trebuie să te porţi cu femeile. Miliția Cluj-Napoca s-a spălat ca de obicei pe mâini, declarând presei că cele două părți s-ar fi „agresat reciproc”. Așteptăm ca milițianul purtător de cuvânt să ne spună zilele următoare că femeia e de vină, ce căuta în parc dacă nu voia bătaie, în loc să stea acasă la cratiță, în siguranță?
🟠 Toni Grecu de la Divertis povesteşte că Emil Boc a fost campion la stat pe stâlp când era student, înainte de 1989, deşi el nu se înscrisese la concurs, se urcase pe stâlp doar ca să vadă mai bine.
🟠 Revenind în zilele noastre, primarul Clujului dă sfaturi de sănătate în dulcele grai arghielenesc: berea nu mere pă cañiculă, trebe să bei apă, iar Primăria a creat o hartă cu peste 100 de cişmele din oraş unde ne putem răcori. Cum spunea marele nostru filosof Dănuț Lupu: apă bei, apă joci.
🟠 Alin Tişe a luat premiul „romanul anului 2025” la un târg din Ungaria, din partea unei edituri obscure care din întâmplare e chiar editura care i-a tradus şi i-a publicat cartea la Budapesta. Noi nu ne pricepem la literatura în limba maghiară, dar ştim cel puţin 24 de cărţi ungurești mai bune decât romanul lui Tişenek: alea de Cruce.
🟠 Peste 100 de fani ai lui "U" Cluj vor putea zbura în acelaşi avion cu echipa, la Erevan, pentru primul meci din cupele europene, iar echipa se va putea întoarce în acelaşi avion cu fanii, dacă scoate măcar un egal în Armenia.
🟠 Emil Boc a supus dezbaterii publice un proiect care ar permite accesul cu animale de companie în toate sediile primăriei. O măsură binevenită pentru angajaţii care au toată familia în primărie, numai câinele mai lipsea.
📷 AM FOST PE INSTA ŞI NE-A PLĂCUT: Pantera neagră prin Giurgiu, Baloo în Secuime, Mowgli la Cluj.
🟠 O tânără din Gilău a avut doar media 10 din clasa I până în a XII-a, a terminat şefă de promoţie la „Avram Iancu” şi urmează să facă Medicina. Ea a povestit că se trezea la 6 să ajungă la 8 la şcoală în Cluj, dar pe atunci nu existau metrou, centura Floreștiului și trenul metropolitan.
🟠 Doi şefi din Poliţia clujeană s-au pensionat înainte de 50 de ani, iar IPJ a transmis că acestea sunt momente care se măsoară în dăruire şi loialitate, nu în ani. Pe de altă parte, e normal ca polițiștii să se pensioneze mai repede, fiindcă ei încep munca mai devreme, nu stau degeaba până la 18 sau chiar 23 de ani în școală, ca noi.
🟠 Bogdan Pivariu, primarul Floreştiului, a postat un video spectaculos cu filmări din dronă şi cu el jucând tenis în palton şi pantofi, pentru a promova un parc sportiv din comună. Probabil era aşa înfofolit pentru că se simţea rău după ce a luat un virus de tip PR de la Emil Boc.
🟠 Gheorghe Funar a spus în emisiunea lui Dan Diaconescu că piramidele au fost placate cu aur de la Roşia Montană şi că Isus şi Fecioara Maria vorbeau limba getă. Când îl ascultăm pe Funar, parcă nu ne vine să credem că a fost 12 ani primar la Cluj, trebuia să fie preşedinte!
🟠 Trenurile care trec prin Cluj se vor opri şi în halta Bonţida în timpul festivalului Electric Castle, deci la garnitura trenurilor vor fi adăugate şi câteva vagoane de marfă, sperăm că bună.
🟠Un laureat al premiului Nobel pentru literatură a plătit 400 de euro pentru o cursă de la Otopeni în centrul Bucureștiului. Taximetristul-țepar avea o mașină neinscripționată care a pornit doar împinsă. Scriitorul nigerian era dispus să treacă peste toate astea, dar lucrurile au degenerat când taximetristul a început să-i critice opera şi să-i spună că n-ajunge nici la genunchiul lui Cărtărescu.
🟠 Două prezentări pseudo ştiinţifice - una despre diagnosticare energetică pe aură şi alta despre beneficiile postului cu apă - au fost eliminate din programul unui festival de sănătate, după o sesizare a jurnaliştilor de la Cluj24. Nu știm cum s-au prins jurnaliștii că diagnosticarea energetică pe aură e înșelătorie, dar că postul cu apă n-are nici un beneficiu se știe deja în presă de cel puțin zece ani.
🟠 George Simion a dezvăluit la podcastul „Contraste” de la Cluj24 că în scurt timp ne va lovi „mama crizelor economice” din cauză că avem un preşedinte pus de Sistemul globalist şi progresist, nu de popor. Simion vorbeşte, ca de obicei, tâmpenii: corect se zice Părintele 1 al crizelor economice.
🗨️ CĂ BINE ZICE… - CITATUL DEŞTEPT AL SĂPTĂMÂNII
„La meciurile fiului meu, stau la gard și nu zic absolut nimic. Aud părinții la meciuri, lângă mine: fă așa, drege așa! Bun, dar avem un antrenor pe margine. El de ce mai stă acolo? Trebuie să lăsăm antrenorii să-și facă treaba și cred că, în felul ăsta, copiii noștri se vor dezvolta. Eu îl duc să facă sport în primul rând. Nu sunt genul de părinte care-și forțează copilul să calce pe urmele lui. Niciodată nu voi suna antrenorii să le cer să-l bage pe fiul meu, să-l favorizeze. Știu că în felul acesta i-aș face un mare rău. Mai devreme sau mai târziu sita va cerne și el va fi dat la o parte. Dacă nu ești bun, n-ai cum să reușești. Mai important decât fotbalul e să deprindă niște lucruri care să-l pregătească pentru viață”.”
Fotbalistul Dan Nistor, într-un interviu pentru Cluj24.
🌱 ÎNAINTE E MAI BINE
- ştirea pozitivă despre afacerile, iniţiativele şi investiţiile clujene -
Conferința europeană Clusters Meet Regions, la Cluj
În 1 și 2 iulie, la Cluj se întâlnesc cele mai influente voci din domeniul inovării și dezvoltării regionale din Europa, prin găzduirea conferinței internaționale Clusters Meet Regions, la Hotel Radisson Blu (1 iulie) și Cluj Innovation Park (2 iulie).
Cu tema Clusterele – motoare ale transferului de tehnologie, evenimentul aduce în prim-plan rolul esențial al clusterelor în stimularea colaborării, facilitarea inovării și accelerarea dezvoltării durabile la nivel regional. Peste 200 de participanți – experți internaționali, lideri de clustere, companii inovatoare, universități, centre de cercetare și factori de decizie – iau parte la sesiuni de networking, prezentări de bune practici și dezbateri aplicate.
Printre subiectele cheie se numără: transferul de tehnologie, valorificarea rezultatelor cercetării, tranziția digitală (Industria 4.0), soluțiile verzi și sustenabile, dar și promovarea egalității de gen în ecosistemele inovatoare.
Evenimentul este organizat de Smart Transylvania (asociația clusterelor din Transilvania), Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Academia Română și CLUSTERO, sub egida Uniunii Europene, în parteneriat cu UEFISCDI, și face parte dintr-o serie europeană de conferințe dedicate consolidării cooperării regionale prin intermediul clusterelor.
Clusterele sunt grupuri de firme, universități, centre de cercetare și autorităţi care colaborează pentru a sprijini inovația și dezvoltarea unei regiuni.
⭐ CLUJUL - SPECTACOL
🎚️ Concert DJ Padre Guilherme - joi, 3 iulie, ora 20:30, Piaţa Cipariu - intrare liberă, detalii
🥂 Răcoreală cu Prosecco în Muzeului - joi, 3 iulie, ora 18, Terasa Bardot, Piaţa Muzeului - detalii
🎸 Concert Viţa de Vie | Cluj Guitar Day - sâmbătă, 5 iulie, ora 21:30, Piaţa Unirii - intrare liberă, detalii
🌾 Iarmaroc la Sat | Târg, expoziţii, ateliere | Concerte (Adi Despot, Irina Rimes ş.a.) | Disco | Spectacole pentru copii - vineri - duminică, 4-6 iulie, Parcul Etnografic - detalii şi bilete
🖼️ Expoziţia absolvenţilor de la UAD (Universitatea de Artă şi Design) - 6-13 iulie, CREIC (str. Tiberiu Popoviciu 2-4, înspre Chinteni), intrare liberă.
👋 Pentru agenda culturală completă + recomandări mai multe şi mai generoase,
abonaţi-vă şi la , tot aici, pe substack. 👀
🎈 ŞI CU COPIII CE FACEM?
Mergeţi cu ei la MINA pentru o altfel de experienţă de cinema. Sâmbătă dimineaţa rulează clasicul „The Lion King”, care durează puţin mai mult decât un reel, deci e şi un test de răbdare pentru copii, care nu vor putea muta la filmul următor când au ei chef. Cei de la MINA se laudă că „spaţiul e colorat, spectaculos, prietenos şi sigur pentru cei mici”. Challenge şi pentru părinţi: dacă intraţi la film, nu staţi nici voi pe telefon, e nesănătos şi mai ales enervant. Săptămână faină şi Hakuna Matata!
Proiecţie The Lion King (1994)
Sâmbătă, 5 iulie, ora 10:00
MINA Cluj – Strada Orăștie nr. 10, Cluj‑Napoca
Acces: voucher consumație (popcorn + suc) - 37,08 lei
⚽ MIHAI HOSSU: O vară cum n-au mai fost
Ce ciudate sunt meciurile din cupele europene când multe dintre echipe joacă „acasă” în orașe străine lor: Maccabi Haifa la Budapesta, Universitatea la Sibiu sau CFR la Cluj!
Încă un an-doi și Untold începe să plângă că Universitatea Cluj îi strică gazonul.
E în plină desfășurare Campionatul Mondial al Cluburilor. Din România participă Real Madrid, Bayern și, mai nou, Inter Milano.
La fel ca jucătorii sud-americani care își descoperă strămoși italieni pentru a obține cetățenia, și suporterii români își amintesc de o lună încoace că sunt interiști de mici.Tot un Campionat Mondial al Cluburilor, dar ceva mai mici, e și barajul de promovare din Liga 4 în Liga 3.
Pe cât de mică e miza, pe atât de mare e pasiunea; aceste baraje bagă în spital mai mulți oameni decât un conflict din Orientul Mijlociu. Odată ajunse în Liga 3, echipele dau piept cu realitatea dură a fotbalului profesionist: nu mai pot retrograda oricât se străduiesc! Doar desființarea le mai scapă de Liga 3.
Adevăratele câștigătoare ale meciurilor de baraj sunt echipele învinse.